Met geurbeleving naar een afvalvrij bedrijf

Auteur: Irado

Om afvalvrij en circulair te gaan ondernemen is er een verandering van gedrag nodig in je bedrijf.  

Wist je dat wel 95% van het menselijk gedrag onbewust gedrag is? Dat maakt het zo moeilijk om te veranderen.

Gedragswetenschappers gebruiken vaak het Triademodel, ook wel MCG model genoemd, om de benodigde acties om veranderingen te laten plaatsvinden in kaart te brengen.

Aan de hand van het triademodel zien we dat er een goede combinatie moet zijn van gelegenheid, capaciteit en motivatie.

Motivatie is onder meer opgebouwd uit attitude, gewoonte, weerstand en sociale norm. Een van de manieren waarmee je gedrag kunt beïnvloeden is geurbeleving. Geurbeleving maakt gebruik van een principe van het onderdeel sociale norm “Schoon houdt schoon”.

Het principe ‘schoon houdt schoon’ gaat uit van de zogeheten ‘broken window theory’. Als een omgeving erg rommelig is, dan zijn mensen sneller geneigd om zelf ook afval achter te laten. Door de omgeving schoon te houden stimuleer je het doelgedrag.

Geurbeleving zorgt er daarnaast voor dat bij het scheiden van afval de associatie met afval minder wordt. En de associatie met herbruikbare grondstoffen juist groter wordt.

Geschikt voor elke ruimte, van een klein kantoor tot een heel gebouw en te voorzien van een scala aan geuren. Door de gepatenteerde moleculaire technologie zijn de geuren in staat moleculen die stank in de lucht veroorzaken te elimineren. De producten worden duurzaam geproduceerd en er blijft geen residu achter.

Kom je een keer kijken en proef ruiken? De koffie (of thee) staat klaar.

Daarom helpen wij met tips waarmee je jouw medewerkers kunt informeren, inspireren en activeren. Lees meer op www.afvalvrijbedrijf.nl

Duurzaamheid

Themapartner

Wij geven om een schone en leefbare stad. Net als jij. ‘Buiten’ is van ons allemaal. Daar leven we en groeien we. We zijn onderweg naar ons werk, we spelen in het park, spreken er af met familie en vrienden. Deze openbare ruimte delen wij met elkaar. En, in deze ruimte werken wij.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens met onze Themapartner van gedachten wisselen?

Business Plaza Nederland biedt met Vlaardingen Business Plaza alle Vlaardingse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL