Zo maak je jouw bedrijf afvalvrij (en grondstofrijk!)

Auteur: Irado

Ben jij betrokken bij je omgeving en durf jij verantwoordelijkheid te nemen? Wil je als duurzame ondernemer echt succesvol zijn, nu en in de toekomst? Maak dan je bedrijf afvalvrij!

Omdenken: van afval naar grondstof

Als bedrijf koop je materiaal in, je gebruikt of verwerkt het en je houdt afval over.
Afval heeft de bijklank dat het waardeloos is. Maar niets is minder waar! Want afval uit jouw onderneming vormt een waardevolle grondstof voor een ander bedrijf. Zo zit het zink uit oude batterijen straks in de dakgoot aan je huis. Onbehandeld hout vindt je als spaanplaat terug in jouw werkbank of als houtskool in je barbecue. Ingezameld papier en karton hangt later als wc-papier in het toilet of vormt de basis voor het nieuwe drukwerk van je bedrijf. Dit is de basis voor de circulaire economie: afval is een grondstof die steeds weer opnieuw gebruikt kan worden. Ook het afval uit jouw bedrijf!

Duurzaamheid

Themapartner

Wij geven om een schone en leefbare stad. Net als jij. ‘Buiten’ is van ons allemaal. Daar leven we en groeien we. We zijn onderweg naar ons werk, we spelen in het park, spreken er af met familie en vrienden. Deze openbare ruimte delen wij met elkaar. En, in deze ruimte werken wij.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens met onze Themapartner van gedachten wisselen?

Business Plaza Nederland biedt met Vlaardingen Business Plaza alle Vlaardingse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL