Nieuwsbrief MKB Rotterdam-Rijnmond

Gepubliceerd op: woensdag 31 maart 2021 | 9:59

Corona verrast ons voortdurend en we lopen telkens achter de feiten aan. Dat bleek gisteravond weer toen bleek dat de lockdown langer gaat duren voor de horeca, de reiswereld, de retail en de evenementenbranche. Nu krijgen een groot aantal ondernemers nog eens te horen dat ze de ontvangen NOW-steunmaatregel terug moeten betalen vanwege de toetsingsmaand januari, waarin de extra uren zitten van december (beste maand voor detailhandel en horeca).
 
In de nieuwe ondernemersagenda van MKB Nederland zien we dat een echt herstel uit deze crisis meerdere jaren gaat vergen. Waarschijnlijk zitten we pas tegen 2024 weer op een pre corona-niveau. Geen prettig vooruitzicht en daarom alle hens aan dek om te zorgen dat we dit voorkomen met een stevig herstelpakket!
 
Het goede nieuws is dat we met alle partijen van Stage010, het tekort aan MBO stageplekken inmiddels van 5375 (december) naar 1408 hebben terug gedrongen! Wat een compliment aan alle ondernemers, scholen en het SBB en natuurlijk aan de 420 nieuwe bedrijven die zich hebben aangemeld als leerwerk bedrijf.
 
Blijf gezond!
 
Met vriendelijke groet,
 
Pieter van Klaveren
Voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond

>>> 2e Nieuwsbrief maart 2021 | MKB Rotterdam Rijnmond <<<

Business Plaza Nederland biedt met Vlaardingen Business Plaza alle Vlaardingse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL