Cameratoezicht winkelcentrum Dirk de Derdelaan

Gepubliceerd op: woensdag 11 augustus 2021 | 14:55

In het openbare gebied op en rond het winkelcentrum aan de Dirk de Derdelaan staan drie camera's om de veiligheid te verbeteren. Ondernemers en bewoners doen al langere tijd meldingen van overlast. Veel andere maatregelen die zijn genomen blijken niet voldoende te zijn om de overlast te verhelpen. Daarom hebben ook de politie en het OM ingestemd met cameratoezicht.

De camera’s zijn een hulpmiddel voor extra toezicht in het gebied. Over een jaar wordt het cameratoezicht geëvalueerd. Burgemeester Bas Eenhoorn: “Ik ben een groot voorstander van cameratoezicht. Het werkt vaak al preventief, maar ook voor opsporingsonderzoek is het een goed middel. Vlaardingers moeten zich veilig kunnen voelen in hun woonomgeving. Op deze locatie is cameratoezicht nodig en ik verwacht dat het bijdraagt aan meer veiligheid”.

Bewijsmateriaal
De camerabeelden verkregen door cameratoezicht op openbare plaatsen mogen onder voorwaarden gebruikt worden voor opsporingsdoeleinden. Aan deze wettelijk vastgestelde voorwaarden voldoet het cameratoezicht binnen het cameragebied op en rond de Dirk de Derdelaan. De camera's kunnen live worden uitgekeken.

Business Plaza Nederland biedt met Vlaardingen Business Plaza alle Vlaardingse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL